Părinții comunității online LaPrimulBebe au renovat integral secția de Neonatologie a Spitalului Județean Râmnicu Vâlcea în doar 5 luni

Părinții comunității online LaPrimulBebe au renovat integral secția de Neonatologie a Spitalului Județean Râmnicu Vâlcea în doar 5 luni

  • 415.000 Euro a strâns Asociația LaPrimulBebe în cadrul campaniei umanitare de 6 zile #BunVenit, cu ajutorul mamelor și a taților din comunitatea sa online, pentru renovarea secției de neonatologie a Spitalului Județean Vâlcea.
  • Au fost renovați 708 mp, cu toate cele 27 de încăperi ale secției: 10 saloane, camera de gardă, camera de ecograf, biberoneria, izolatoarele de terapie și post-terapie, camerele medicilor și ale asistentelor, băi, camere tehnice și de depozitare, săli de așteptare.
  • Acesta este cel de-al doilea proiect de renovare a unei secții de spital finanțat și implementat cap-coadă de Asociația LaPrimulBebe. Până în prezent Asociația a strâns peste 2 milioane de euro, în toate campaniile sale umanitare, pentru modernizare și dotări în spitale pentru copii și maternități din toată țara.

De două ori pe an, vreme de 6 zile, are loc mobilizarea întregii comunități LaPrimulBebe când generozitatea și implicarea mamelor din comunitatea fondată de Atena Boca mută munții și demonstrează puterea comunității. Un sprijin mult apreciat a venit și din partea companiei Turbomecanica SA care a sprijinit campania umanitară organizată de Asociația LaPrimulBebe printr-o sponsorizare de 94.000 EUR.

În aprilie 2021, Spitalul din Râmnicu Vâlcea a primit o secție de Pediatrie renovată complet. „Am ales Vâlcea pentru a încerca să oprim fenomenul sutelor de mame din acest oraș, care aleg să nască la sute de km depărtare, de teama condițiilor din orașul natal. Am numit campania 

#BunVenit pentru că toți bebelușii au nevoie de un loc în care să fie în siguranță și care să le onoreze venirea pe lume.  Atunci când renovăm un spital, nu doar copiii și mamele lor beneficiază de condiții mai bune, ci și medicii de acolo, care au șansa să lucreze zi de zi într-un mediu în care să se simtă respectați și valorizați.” spune Atena Boca, fondatoarea LaPrimulBebe, despre momentul în care a decis ca una dintre campaniile umanitare pe care le desfășoară de două ori pe an va fi îndreptată aici.

Renovare în vremea pandemiei

Proiectul Spitalului Râmnicu Vâlcea este al doilea pe care Asociația LaPrimulBebe l-a implementat cap-coadă, din seria multelor proiecte de dotare și modernizare a unor instituții spitalicești din țară. Până în acest moment, Asociația LaPrimulBebe a reușit să strângă în cadrul campaniilor umanitare pe care le-a demarat de-a lungul anilor peste 2.000.000 de euro, sumă investită în aparatură esențială pentru spitale pentru copii și maternități, modernizare și renovare.

Refacerea secției Pediatrie Râmnicu Vâlcea a durat 5 luni plus încă 2 luni de pregătire în plină criză Covid, un timp record având în vedere blocajele și întârzierile cu care toți s-au confruntat în acest an.

Astăzi Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Vâlcea este un loc modern și dotat, în care medicii își pot face meseria cu respect și grijă pentru sute de copii. Au fost renovate 27 de încăperi din secția de 708 mp: 10 saloane, camera de gardă, camera de ecograf, biberoneria, izolatoarele de terapie și post-terapie, camerele medicilor și ale asistentelor,  bai, camere tehnice și de depozitare, săli de așteptare.

la primul bebe - parinti si copii

A fost dotată cu pătuțuri pentru copii, mobilier din inox, sterilizatoare, mese, scaune pentru lăuze în camera de alăptat, decoruri, mobilier pentru birouri și rezerve, bucătăria a fost refăcută complet și dotată cu mobilier și electrocasnice.

 la primul bebe - copilaresti.ro

A fost înlocuită tâmplăria interioară cu una de aluminiu, cu geamuri noi și uși de spital, au fost efectuate reparații la geamuri pe exterior, refăcută evacuarea veche a băilor, placarea completă cu rigips pentru acoperirea finisajelor vechi pe pereți, instalația electrică a fost înlocuită complet conform normativelor în vigoare, a fost montată o nouă instalație de detecție a incendiului, a fost montată o instalație de control a accesului în secție, au fost înlocuite instalațiile sanitare, montate calorifere noi, au fost montate corpuri de iluminare noi cu funcție de reglare a intensității benefice pentru specificul secției de îngrijire a bebelușilor, au fost refăcute complet băile conform specificului spitalicesc, au fost efectuate finisaje specifice pe holuri și în saloane cu PVC și tapet.

comunitate online parinti bebe

Echipa LaPrimulBebe a beneficiat de un suport real din partea Consiliului Județean pe parcursul lucrărilor, constând în sprijin pentru coordonarea lucrărilor cu specific tehnic, mutarea provizorie a secției și în suport logistic. Au participat concomitent cu fonduri adiționale pentru modernizarea și înlocuirea instalației de oxigen și aer comprimat, instalații de curenți slabi, instalarea internetului și alte dotări cu aparatură medicală pentru secție, astfel încât rezultatul obținut reprezintă un întreg funcțional la standarde înalte.

 asociatie parinti la primul bebe - comunitate facebook

______________________

Despre LaPrimulBebe – Asociația fondată în urmă cu 8 ani de Atena Boca este deja o mișcare amplă în România, una menită să pună reflectorul pe importanța rolului mamelor în viața copiilor lor, dar mai ales în societatea care va fi condusă nu peste mulți ani de acești copii.

LaPrimulBebe este singura comunitate online din România numită de Facebook USA una dintre cele mai de impact 100 de comunități online din lume și singura comunitate din țara noastră devenită case-study pentru aceștia. Cu peste 200.000 de membri activi, 300 de evenimente de educație parentală și 2.000.000 de Euro strânși în campaniile umanitare, LaPrimulBebe a devenit o voce a mamelor din România. Asociația LaPrimulBebe a dotat cu aparatură esențială maternități în București, Iași, Galați, Brașov, Sibiu, Cluj, Ploiești. A dotat Secția TINN Marie Curie cu un sistem performant de supra-avertizare ce scade mortalitatea, a reabilitat Secția de pediatrie a Spitalului Municipal Moreni, a finanțat reabilitarea laboratoarelor de oncologie pediatrică ale Spitalului Louis Țurcanu în parteneriat cu Asociația Dăruiește Viață și a finanțat amenajarea unui etaj în MagicHome. Toate acestea cu bani strânși de părinții comunității împreună cu echipa LaPrimulBebe, în campaniile sale umanitare.