Cadouri si activitati de Ziua Copilului - 1 iunie

Ziua Copilului de 1 iunie poate fi o zi despre momente frumoase in familie sau poate fi o zi in care copilul primeste cadourile mult asteptate. Sau poate fi despre ambele. Fie ca alegeti sa oferiti cadouri sau experiențe, Ziua copilului este despre zambetele sincere ale celor mici. Speram sa gasiti aici inspiratie pentru activitati pentru intreaga familie de Ziua Copilului



Daca sunteti in cautarea inspirației pentru a crea o zi de 1 iunie cat mai speciala, speram noi ca ati ajuns la locul potrivit. Va lasam mai jos idei pentru activitati si cadouri de 1 iunie si asteptam cu drag sa ne impartasiti alte momente frumoase din familia voastra.

Scopul activitatilor in familie de 1 iunie ar trebui sa fie simplu: cat mai multe zambete si amintiri frumoase. Sarbatorim impreuna minunea care sunt copiii nostri. O zi intreaga dedicata copilului poate fi un minunat prilej de a crea amintiri frumoase.

Activitati copii 1 iunie: Zambete si povesti in fortul din sufragerie



Noua ne place la nebunie sa construim forturi cu paturi si perne in sufragerie. Am ajuns la nivelul urmator si scoatem chiar instalatia de brad si decoram fortul cu ea. Am avut momente cand am citit carti la lumina lanternelor, am avut momente cand ne-am jucat cu umbrele iar acum am descoperit o noua experienta - proiectoarele de povesti.

Printre scaune, paturi si perne fortul nostru are asa un perete mai drept si acolo proiectam povestile proiectorului de la Moulin Roty. Si povestim ce vedem. Ne completam povestea unul altuia sau o scriem fiecare pe a noastra. Cantam un elefant se legan (povestea noastra are elefanti) si ne tinem in brate si ne bucuram de momentele frumoase impreuna ca familie. Proiectorul nostru are tema Mama si puiul, vorbim despre cat de perfect este puiul nostru, asta daca are nevoie sa i se reaminteasca asta.

Ne place fortul din sufragerie pentru ca e un spatiu doar al nostru, pentru ca ne de posibilitatea sa uitam de lume si sa fie cateva momente totul despre noi. Sunt multe jocuri si activitati ce pot fi facute in fort, tine de varsta copiilor si de preferintele lor si sigur va iesi ceva tare simpatic.

 

Activitati copii 1 iunie: Poze cu zambete prin oras


Transforma plimbarea de 1 iunie intr-o harta a comorilor si comorile sunt de fapt locuri deosebite unde sa faceti poze ca familie. Stabileste un traseu de acasa, printeaza harta de pe google maps si marcheaza locurile. Daca ai inspiratie, poti scrie ghicitori pentru a descoperi locurile respective. Si, cand ajungeti la locul marcat pregătiți cel mai frumos zambet, faceti o poza, sau ma bine mai multe poze ca sigur cineva a clipit, s-a miscat, a strauntat, samd. Dupa care porniti in cautarea urmarorului indiciu sau loc de pe harta.

Sigur veri ramane cu un set de poze minunate si cu o zi frumoasa in suflet. Puteti alege peisaje frumoase pentru poze sau locuri cu o semnfiicatie pentru familia voastra.

 

Picnic cu zambete si mancare pregătită impreuna


Pregatirea mancarii impreuna cu parintii este tot timpul o activitate indragita de copii, nu este tot timpul indragita de cel ce trebuie sa stranga dupa dar asta e o alta discutie. Puteti alege o retea simpla de biscuiti sau de briose si impreuna cu cateva fructe proaspete este gustarea perfecta pentru un picnic in parc. Invitati: familia si jucariile preferate.

Gasiti pe Copilaresti.ro un set tare indragit de sort si boneta de bucatar ce poti fi personalizate de copii dupa bunul plac folosind creioane sau acuarele speciale pentru textile. Noi credem ca distractia e garantata iar rezultatul sigur va fi apreciat de micutii ce vor purta cu mandrie ptopria lor opera de arta.

 

Cadouri copii 1 iunie: Construiti impreuna cu Lego sau piese magnetice Magna-Tiles


Implicati-va in jocurile de construit preferate de copiii si creati impreuna o scena de la castel, o cursa de masini, o expeditie in spatiu, un hambar de la ferma, un salon de infrumusetare sau orice pasiune a descoperit recent copilul. Fiti acolo sa puneti impreuna in scena diverse povesti si intamplari si sigur va ramane o amintire placuta. Alegeti muzica ce s-ar potrivi cu atmosfera, cititi impreuna o carte despre subiect si radeti cat mai mult.

Puteti alege din seturile magnetice de pe site pentru a crea scene cat mai deosebite.

 

Activitati familie 1 iunie: Ziua lui "DA"


Este si un film pe acest subiect pe Netflix - o zi in care parintii zic da oricarei provocari stabilite de copii. Alegeti cateva limite si reguli care sa va tina in siguranta si distrati-va impreuna spunand DA ideilor celor mici. Veti fi uimiti de unele  rezultate, dar sigur va fi o zi pe care nu o veti uita prea curand - cel putin asa am retinut noi din film, nu am avut inca curajul sa acceptam provocarea lui DA.

 

Activitati copii 1 iunie: Provocarea costumelor


O seara petrecuta inaintru poate fi pretextul unui concurs de talente sau poate fi un motiv foarte bun sa ne costumam. Copii primesc o valiza si parintii primesc alta valiza. Fiecare o va umple cu haine si accesorii pentru celalalt. Dupa care valizele se inchid si se duc in sufragerie. Fiecare membru al familiei se va duce la valiza corespunzatoare - pentru adulti sau copii - si va alege, legat la ochi 5 piese de imbracaminte pe care sa le poarte si le va purta pentru tot restul serii la o petrecere cu dans sau la un maraton de filme.

 

Cadouri copii Ziua Copilului: Zambete la seara de boardgames


Jocurile in familie sint distractive si educative la orice varsta. O dupa amiaza petrecuta cu jocul potrivit in fata poate duce la amintiri minunate de ziua copilului si se poate transforma, de ce nu intr-un ritual saptamanal al familiei. Aruncati o privire pe site la sectiunea de jocuri pentru inspiratie.

 

Activitati copii Ziua Copilului: Colaj de poze cu multe zambete


Alegeti si scoateti la imprimanta o serie de fotografii importante din viata voastra de familie di faceti impreuna cu copiii un colaj frumos. Preagtiti un ceai relaxant, muzica lor preferata si povestiti impreuna despre amintirile frumoase, despre vise si dorinte.

 

Activitati faimilie 1 iunie: Cupa familiei la sport


Copilul tau este pasionat de un anumit sport? Sau de o serie mai lunga de activitati pe afara? Organizati Cupa Familiei. Alegeti de dinainte o cupa si o personalizati impreuna - puteti pregati si cupe de participare pentru fiecare membru al familiei. Organizati o serie de evenimente sportive afara, in functie de varsta si pasiunile copilului. Pregatiti  daca se poate si bunicii sa fie sustinatori in "public" cu bannere si cantecele de incurajare si pregatiti-va de competitie. Pot fi meciuri de fotbal sau aruncari la tinta, curse de viteza sau de precizie, important este sa va distrati.

 

Activiati copii 1 iunie: Petrecere de dans


Petrecerile de dans sunt tot timpul amuzante si usor de organizat. Alegeti melodiile preferate si distractia e asigurata.

Daca va simtiti suficient de inspirati puteti crea cantecul sau poezia familiei. Fiecare membru adauga cate un vers pana sunteti multumiti de cea mai originala poezie sau piesa muzicala.

Activitati familie Ziua Copilului: Pictura cu zambete


Daca sunteti talentati la pictura dar si mai ales daca nu sunteti atat de priceputi pictati-va unul altuia portretele si fiti pregatiti sa le inramati.

 

Va dorim sa aveti o zi frumoasa in familie si asteptam aici impresii despre cum a fost  :)

Idei activitati 1 iunieIdei cadouri baieti ziua copiluluiIdei cadouri fete ziua copiluluiZiua copilului