Fise de activitati - Paste

Activitati pentru copii de Paste

Fise de activitati gratuite pentru copii de 3-5 ani de Paste. Venirea primaverii, imaginea Iepurasului, cautarea si coloratul oualor toate acestea pot deveni prilej de joaca si de invatare pentru copii.

Implicarea copilului in pregatirea sarbatorii de Paste poate fi foarte distractiva dar necesita si foarte multa energie si "curatenie" din partea parintilor. Am creat fise de activitati pentru copii unde acestia gsesc imagini specifice sarbatorilor pascale. Aceste activitati implica coloratul, labirint sau chiar o vanatoare de comori pentru ziua de Paste - cu oua colorate sau jucarii.

Coloratul sau pictatul Oualor de Paste impreuna cu copiii

Coloratul oualor devine distractiv cu fisele de activitati. Copiii pot invata traditia de a picta ouale de Paste rosii sau pot studia imagini cu oua incondeiate dupa modele traditionale romanesti. Aceste povesti pot deveni un pretext pentru a vorbi despre culori, forme si modele. Copiii care au deja indemanarea necesara pot exersa diverse modele geometrice ce s-ar potrivi pentru pictatul oualor.

Exersarea motricitatii fine prin desenarea unor forme geometrice sau a unor modele este un exercitiu minunat pentru muschii mainilor insa trebuie incurajata doar cand copilul este pregatit pentru aceste exercitii. Incurajati copiii mai mari de 2 ani jumatate sa tina cat mai corect creionul sau carioca in mana inca de la inceput. 

Fisa gratuita de colorat - Oua si Iepuras de Paste

Fisa de colorat gratuita copii Paste - copilaresti

 

Descarca aici fisa de colorat de Paste

Fisa de activitati copii Paste - labirint

Ajuta iepurasul sa ajunga la cosul de oua trasand drumul prin labirint.

Fisa de activitati copii 2 3 4 5 ani gratuita Paste

 

Descarca aici fisa de activitati copii de tip labirint.

Vanatoarea de comori de Paste - Gaseste ouale - Descarca model carduri cu indicii

Vanatoarea de oua de Paste este distractiva pentru toti membrii familiei. Pentru copiii este deosebit de captivanta. Am citit o gluma care spunea ca poti prinde un somn bun de 2 ore de Paste daca le spui copiilor ca ai ascuns 50 de oua si trebuie sa le gaseasca cand in realitate tu ai ascuns doar 48. 

Indiciile sunt foarte importante si pot asigura succesul unei vanatori de comori de Paste. Acestea pot fi sub forme de ghicitori, pot fi in rime, pot fi glumete sau serioase - important e ca ele sa fie adaptate varstei copilului. 

Noi am facut un model de indicii pentru o vanatoare de oua de Paste organizata in apartament (datorita restrictiilor din perioada aceasta pentru unii dintre noi e singura optiune, dar asta nu inseamna ca nu poate fi la fel de dsitractiva). Am adaptat indiciile pentru varsta baietelului nostru de 2 ani jumatate si sincer abia asteptam. Am pregatit un cos simpatic si dupa experienta de anul trecut cand ouale s-au spart, am ales sa folosim oua de lemn pictate impreuna. 

indicii vanatoare de oua de Paste - descarca gratuit model - copilaresti.ro

Si mai jos este modelul pentru cardurile cu indicii, sa le puteti completa cu prorpiile voastre povesti. carduri indicii vanatoare de comori oua paste copilaresti

Descarca aici modelul gratuit pentru carduri cu indicii vanatoarea de comori Oua de Paste

 

Va dorim sarbatori linistite si frumoase in familie! Sa fiti sanatosi si plin de chef de joaca :)