Jocurile Smart Games sau cum sa alegi jocul de logica potrivit pentru copilul tau?

Jocurile de logica de la Smart Games sunt premiate la nivel international pentru provocarile grupate pe nivele de dificultate, fiind potrivite pentru copii de orice varsta. Fiecare joc Smart Games contine un mecanism de joc unic si teme atractive pentru copii. Singura intrebare care ramane este cum sa alegi unul singur cand nu poti sa le iei pe toate?

 Beneficiile jocurilor pentru copii de la Smart Games

Jocurile educative de la Smart Games contin provocari logice pentru copii, gandite in functie de 3 nivele de dificultate. Aceste jocuri pentru copii sunt gandite sa ii ajute pe copii sa isi dezvolte abilitatile cognitive in cadrul unor decoruri si povesti creative si pline de imaginatie.

1.  Jocuri pentru copii cu teme creative si povesti captivante

Creatorii de jocuri de la Smart Games au gandit mecanismele jocurilor in jurul unor teme atractive si captivante penrtu copii. Exista o serie intreaga de jocuri ce pleaca de la cele mai indragite povesti ale copilariei: Alba ca Zapada, Cei Trei Purcelusi, Jack si vrejul de fasole, Frumoasa din padurea adormita sau Scufita Rosie. Jocurile ale caror tema pleaca de la bine cunoscutele povesti de adormit copii contin si o carte de povesti cu o varianta moderna, reinterpretata a povestilor clasice. Cartile sunt frumos ilustrate si sunt gandite sa incite pasiunea copiilor pentru lectura.

Temele abordate in jocurile Smart Games sunt atractive, distractive si pline de imaginatie. Jocurile sunt perfecte pentru timp de calitate in timpul momentelor de joaca independenta dar pot fi folosite ca suport pentru activtatea din gradinite si scoli.

Decorurile jocurilor sunt deosebite - creatorii acorda o mare atentie detaliilor jocurilor. Jocuri precum Alba ca Zapada de la Smart Games sau Jack si Vrejul de fasole contin piese 3D pline de creativitate. Piesele sunt realizate din plastic de calitate si rezistent si sunt gata de ore intregi de joaca sau chiar de deplasari impreuna cu al tau copil.

2. Jocurile de logica pentru copii dezvolta abilitatile cognitive

Copilaria in care copiii invata prin joaca este poate cel mai frumos cadou pe care il putem oferi copiilor nostri. Timpul petrecut indepliniand provocarile din jocurile Smart Games este un timp al invatarii, al exersarii memoriei si a distractiei. Provocarile de logica din jocurile Smart Games sunt gandite sa ii stimuleze pe copii si sa ii ajuta sa isi dezvolte noi abilitati cognitive. Jocurile pentru copii au devenit un spatiu unde acestia isi dezvolta inteligenta, abilitatile sociale si de comunicare si/sau vorbire.

Creatorii Smart games indica pe fiecare ambalaj al jocului abilitatile cognitive si gradul de provocare al acestora (oferindu-le buline de la 1 la 5). la o simpla privire devin evidente beneficiile fiecarui joc.

Printre abilitatile cognitive dezvoltate prin intermediul jocurilor Smart games se numara: planificarea, orientarea in spatiu, abilitatea de a rezolva probleme, concentarera, logica, memorie, gandirea flexibila sau perceptia vizuala.

Exemple de jocuri Smart Games ce dezvolta concentarea sunt: Camelot jr, Castle Logix, Bunny Boo, Colour code, Day & Night, Froggit, Dinosaurs Mystic Island, Antivirus, Quadrillion, Roadblock, Trucky 3, Squirrels go nuts, Cei Trei purcelusi - Three Little Piggies.

Exemple de jocuri Smart Games ce dezvolta gandirea flexbila sunt: Anti-virus, Brain Train, Camelor Jr, Chicken Shuffle Jr, Colour catch, Froggit, Alba ca zapada sau Snow White si Temple connection.

Exemple de jocuri Smart Games ce dezvolta logica:  Apple twist, Brain cheeser, Bunny Boo, Castle logix, Diamond Quest, Colour catch, Pirates Jr. Hide and seek, Roadblock, Snow white - Alba ca zapada, Three little piggies deluxe - Cei trei purcelusi.

Printre jocurile Smart Games ce dezvolta memoria si ajuta la petrecerea unui timp de calitate in familie este Froggit.

Exemple de jocuri Smart Games ce ajuta la dezvoltarea planificarii sunt: Apple twist, Brain cheeser, Brain Train, Camelot Jr., Castle logix, Colour code, Colour catch, Day & Night, Froggit, Jumpin, Jack and the beanstalk - Jack si vrejul de fasole, Little Red Riding hood - Scufita Rosie, Sleeping beauty - frumoasa din padurea adormita, Roadblock, Trucky 3, si Cei trei purcelusi - Three Little piggies.

Exemple de jocuri de la Smart games ce ajuta la dezvoltarea abilitatii de a rezolva probleme sunt: Antivirus, Brain cheeser, Brain Train, Bunny Boo, Camelot Jr., Castle logix, Colour code, Chicken Shuffle jr., Day & Night, Diamond Quest Froggit, Jumpin, Jack and the beanstalk - Jack si vrejul de fasole, Little Red Riding hood - Scufita Rosie, Sleeping beauty - frumoasa din padurea adormita, Roadblock, Trucky 3, si Cei trei purcelusi - Three Little piggies.

Exemple de jocuri Smart Games ce ajuta la dezvoltarea orientarii in spatiu sunt: Apple Twist, Brain Train, Bunny Boo, Castle logix, Colour Code, Dinosaurs Mystic island, Jack si vrejul de Fasole - Jack and the Bean stalk, Scufita Rosie - Little red riding hood, Sleeping Beauty - Frumoasa din padurea adormita, Alba ca zapada - Snow white. Tangoes, Three little piggies - Cei trei prucelusi.

Exemple de jocuri Smart Games ce ajuta la dezvoltarea perceptiei vizuale: Apple twist, Brain Train, Colour code, Day & night, Scufita Rosie - Little red riding hood, Sleeping Beauty - Frumoasa din padurea adormita, Alba ca zapada - Snow white. Tangoes, Three little piggies - Cei trei prucelusi.

3. Jocuri pentru copii adaptate varstei

Jocurile Smart Games sunt impartite in diverse categorii de varsta pentru a evita orice frustare legata de provocari prea usoare sau prea grele pentru fiecare varsta. Incepand cu jocuri potrivite pentru copii de 2 ani, veti gasi in oferta Smart Games jocuri captivante potrivite pentru fiecare varsta. Asa ca si toddlerii dar si adolecentii pot invata din minunatele jocuri Smart Games. 

Desi poate parea doar o supriza placuta jocurile de logica isi deschid portile pentru copii de 3 ani. 

Copiii vor gasi provocari adaptate varstei, grupate in mod crescator in functie de dificultate. Alege jocul Smart Games potrivit varstei copilului tau urmarind indicatiile inscrise pe ambalaj. Vei descoperi ca increderea copilului tau va creste in timpul jocului: va descoperi ca reuseste sa indeplineasca provocarile cele mai dificile, cele care la inceput i se pareau de nerezolvat.

Desi Smart games este recunoscut pentru jocurile pentru prescolari, veti gasi jocuri atractive de logica pentru aproape orice varsta. Provocarile Smart Games sunt un exercitiu de logica atat pentru copii cat si adulti.

4. Jocurile Smart Games dezvolta abilitatile sociale

Jocurile de logica de la Smart Games sunt gandite pentru un singur jucator insa asta nu inseamna ca o singura persoana poate participa la indeplinirea provocarilor. Experienta Smart Games a fost gandita in jurul ideii de colaborare.

Parintii si educatorii sunt incurajati sa participe in jocurile de logica. Acestia pot solicita feedback de la copii, pot provoca elevii sa faca noi asocieri si paralele, pot porni discutii mai complexe despre termenii si provocarile din joc.

Copiii mai mari pot colabora pentru a rezolva exercitiile din cadrul jocului.

5. Jocurile Smart Games ajuta la dezvoltarea limbajului copiilor

Multe dintre jocurile Smart Games dedicate prescolarilor ajuta la dezvoltarea timpurie a limbajului. In special daca parintii sau educatorii se joaca impreuna cu cei mici si nareaza jocul. Astfel, copilul va invata termeni noi intelegand in profunzime semnificatia lor. Un astfel de exemplu este jocul Bunny Boo care ii ajuta pe copiii mai mari de 2 ani sa inteleaga conceptele: inauntru - afara sau sus - jos.

In continuare vom prezenta o mica parte din cele mai indragite jocuri de la Smart Games:

Joc Three Little Piggies Smart Games - Cei trei prucelusi

Jocul cu cei 3 Purcelusi de la Smart Games pune in scena celebra poveste pentru copii. Jocul creeaza o scena captivanta pentru copii unde acestia pot invata sa isi dezvolte gandirea logica si creativitea. 

Cei mici isi vor antrena gandirea critica si capacitatea de a rezolva probleme intr-un mod amuzant, cautand sa construiasca un adapost pentru porcusori ca acestia sa nu fie mancati de lup.

Jocul Three Little Piggies de la Smart Games este potrivit pentru copii mai mari de 3 ani si este un joc minunat pentru ca cei mici sa isi dezvolte rabdarea si abilitatea de a urmari reguli simple. De aici, de la varste fragede poate incepe o pasiune pentru board games.

Jocul Three Little Piggies este protivit pentru un singur jucator insa se recomanda participarea parintilor pentru a explica si urmari regulile jocului. Ulterior, este un joc perfect pentru momentele de joaca independenta.

joc-cei-trei-purcelusi-smart-games

Joc DAY & NIGHT - Smart games - joc copii 3 ani +

Puzzle 3D ce incurajeaza gandirea logica si coordonarea mana-ochi. Unul dintre primele jocuri de logica ale copilului tau! Jocul DAY & NIGHT a castigat multiple premii la concursurile internationale.

Jocul Day & Night contine 48 de provocari pentru un singur jucator si este unul dintre cele mai indragite jocuri pentru prescolari.

Jocul contine o piese de lemn ca baza si 10 piese colorate de lemn pentru a indeplini porovcarile si a crea un puzzle 3D deosebit.

joc-day-night-smart-games

Joc CASTLE LOGIX - Smart games - joc logica copii 3 ani

Copilul va putea gasi solutii pentru rezolvarea celor 48 de provocari. Jocul Castle Logix este un joc educativ ce contribuie la dezvoltarea gandirii logice, a orientarii in spatiu si a spiritului de observatie.

Jocul Castle logix este recomandat copiilor de 3 ani si mai mari si contine 48  de provocari de logica adaptate varstei de 3 ani.

Copiii vor construi castele, piesa cu piesa, turn cu turn exersandu-si abilitatile logice pentru a construi un puzzle 3D minunat. Copiii vor aranja piesele conform imaginilor insa trebuie sa fie atenti ca turnurile au lungimi diferite, sau piesele nu au toate gaurile pozitionate la fel.

Varsta recomandata peste 3 ani. Numar jucatori 1

joc-castle-logix-smart-games

Joc Colour Code - Smart Games - joc copii 5 ani

Un joc premiat ce ii invita pe copii sa descopere solutii pentru 100 de provocari cu si despre culori.

18 forme colorate in culori vii sunt pozitionate pe piese transparente. Alege un card cu provocari si asaza piesele astfel incat sa reproduci imaginea de pe card. 

Jocul Colour Code este o metoda excelenta de a invata copilul formele si culorile intr-un mod distractiv, captivant si provocator. Copiii vor invata in plus despre ordinea logica in care se aseaza pisele si importanta acesteia, precum si orientarea in spatiu.

Jocul ajuta la dezolvtarea concentarii, a planificarii si a perceptiei vizuale. Jocul Colour Code este recomandat copiilor de 5 ani si mai mari.

Varsta: 5-99; Numar jucatori 1

joc-colour-code-smart-games

 

Joc FROGGIT - Smart Games - joc copii 6 ani+

Ajuta Broscutele sa traverseze iazul si asigura-te ca ceilalti jucatori sunt in urma ta si tu vei ajunge primul pe partea cealalta a lacului.

Jocul Froggit este unul dintre singurele jocuri pentru mai multi jucatori de la Smart Games

Varsta recomandata peste 6 ani. Numar jucatori intre 2 si 6

joc-froggit-smart-games

 

Va dorim spor la joaca inteligenta!