Fise de activitati - Ziua Indragostitilor - copilaresti.ro

Fise de activitati specifice ideii de iubire si apreciere. Ziua Indragostitilor poate deveni un pretext sa faceti un gest frumos pentru cineva drag in familie si sa il invatati pe copil despre dovezile de iubire si recunostinta. 

Fie ca sarbatoriti sau nu in familie Ziua indragostitilor, cei mici vor observa in jurul lor o schimbare a decoratiunilor din oras ce au fost de multe ori inlocuite cu inimi mari rosii. Ziua indragostilor intr-o familie nu trebuie neaprat sa fie despre cadouri, dar poate fi o zi in care vorbim despre iubire, despre familie, ne aratam recunostiinta pentru gesturile frumoase pe care le facem unul pentru celalalt.

Ziua indragostitilor pentru copii este despre iubirea simpla

In familie noi vorbim ca iubirea este deseori simbolizata printr-o inima. Impreuna putem sa desenam sau sa taiem o inima pe care o vom folosi sa il surprindem pe un alt membru al familiei - tatal, bunicii sau fratii. Cine nu se bucura sa gaseasca un gand frumos, sau o inima frumos colorata printre hartiile de la birou sau in pachetul de mancare. Gesturi mici pentru un zambet mare. 

Despre avantajele activitatilor de colorat sau taiere cu foarfeca am vorbit separat in articole anterioare aici si aici. Acum ne dorim sa oferim un context acestor activitati creative. Copilul se va simti motivat si ca munca lui este apreciata daca operele sale de arta au un scop, mai mult decat cel de a ajunge pe frigider pentru o scurta perioada de timp. Scopul poate fi unul atat de simplu precum este cel de a pune o inima in geanta tatalui de serviciu sa o gaseasca cand e la birou si sa stie cat ne este de drag si ca ne gandim la el. 

Povesti pentru copii de ziua indragostitilor

Pentru orice copil cel mai usor si frumos mod de a invata ceva nou este printr-o poveste. Cititul copiilor este mai mult decat o activitate placuta si relaxanta este un proces educativ pentru cel mic dar si o metoda minunata de conectare parinte-copil. 

In schimb, nu toate povestile sunt in carti. Unele povesti se scriu in fiecare zi, de la sine, iar pe altele le cream impreuna. Despre acest ultim tip de poveste am vrea sa va vorbim acum, despre povestile simple create impreuna ce au o valoare deosebita in educatie. Am gasit un joc interesant pentru crearea povestilor - si anume un simplu zar din casa. Este nevoie pentru a-l juca doar sa se hotarasca cine este personajul povestii in cazul in care pica la aruncarea de zar 1, 2 sau 3 care este timpul povestii in cazul in care pica 1, 2 sau 3 si asa mai departe. Impreuna veti crea povesti dragute, unele amuzante pentru cazurile in care combinatiile care ies nu au niciun sens sau altele educative. Cel mic va invata despre persoane si relatiile dintre ele, va invata despre timp, despre locuri si actiuni. Este un joc minunat de dezvoltare a limbajului si a creativitatii dar si o metoda minunata de conectare cu cel mic. 

Va las mai jos un exemplu cum am pus noi in practica jocul, cu mici idei despre iubire dar va las si un model  gol prinatbil, sa puteti sa va faceti propriile povesti minunate. 

Fisa de activitati - Povesti cu zaruri 

Va las prima oara o poza cu exemplul nostru de poveste.

Fisa poveste zaruri - descarca gratuit - printables montessori

Si aici va las modelul necompletat pentru propriile voastre povesti minunate:

Prinatbles montessori - roll a story - poveste cu zaruri - gratuit

Descarca aici in format pdf modelul de povesti cu zaruri. 

Fisa de activitati copii Ziua Indragostitilor - Colorat inimi

Instructiuni: Coloreaza inimile din imagine sau foloseste stampile pentru a crea noi modele. 

 Fisa de activitati - colorat - inimi - Ziua indragostitilor - descarca gratis

Descarca aici gratis fisa de colorat de Ziua indragostitilor. 

Fisa de activitati copii - Mesaj de  ziua indragostitilor

Instructiuni: Descarca fisa, imprima foaia si decupeaza inima cu foarfeca. Deseneaza, coloreaza sau stampileaza in interiorul inimii mesajul pentru o persoana draga tie. 

Template mesaj copii de ziua indragostitilor - fisa activitati - gratis

 Descarca aici modelul de mesaj pentru copii de Ziua indragostitilor. 

 

Fisa de activitati copii Ziua Indragostitilor - Alege culoarea cu zarul

Instructiuni: Da cu zarul pentru a alege culoarea cu care urmeaza sa colorezi inima.

Fisa de activitati - free printables - Valentine's day colouring 

Descarca aici modelul de mesaj pentru copii de Ziua indragostitilor. 

Va dorim sa aveti o zi frumoasa plina de iubire in stilul copilaresti!