Fise de activitati - Colorat - Mic si mare - copilaresti.ro

Activitatea de a colora este importanta pentru copiii mici deoarece ii ajuta pe acestia sa isi dezvolte rabdarea si sa isi rafineze actiunea de prindere a obiectelor. 

Desi majoritatea parintilor cauta sa le ofere copiilor mici activitati mai creative sau mai educative decat cea de a colora este important sa mentionam rolul ei esential in dezvoltarea copilului. 

Actiunea de a colora vine la pachet cu cateva beneficii: invatarea culorilor, invatarea formelor, imbunatatirea continua a  actiunii de control a creionului, respectarea limitelor obiectelor, crearea si urmarirea limitelor formelor.

Coloratul cultiva rabdarea si concentrarea

Activitatea de a colora este despre rabdare si concentrare, activitati care observa parintii copiilor in fiecare zi ca nu sunt chiar innascute. Pentru un copil mic perioadele de concentrare sunt foarte mici si intense si orice exercitiu ce ii ajuta pe acestia sa isi dezvolte capacitatea de concentrare este un absolut plus. 

Pentru inceput se caute sa se ofere copilului un set de imagini simplu, cu forme sau personaje pe care le recunoaste sau chiar le indrageste. Un set de imagini prea incarcat e posibil sa fie suprasolicitant pentru un toddler si sa il determine pe acesta sa cauta o alta activitate. Este important de observat ce prefera copilul si sa incercam sa oferim fise de activitati conform intereselor lui care il stimuleaza sa invete mai mult. Coloratul este o activitate ce calmeaza. parintii pot urmari sa seteze o anumita atmosfera pentru colorat. Pentru asta se va alege un colt luminos al camerei, o masa libera si scaun la o inaltime confortabila pentru copil. Se poate pune si muzica relaxanta pentru a spori starea de calm. 

Coloratul si modul de prindere al creionului

Expertii in domeniul pediatrei recomanda invatarea copilului de la inceput modul corect in care se prinde un creion. Este mai simplu pentru copil sa invete corect de la inceput decat sa se corecteze cativa ani mai tarziu sau sa invete din nou de la inceput.

Coloratul si creioanele colorate

Este foarte usor sa pregatiti activitatea de colorare impreuna cu noi. Alegeti fisa care credeti ca i s-ar potrivi copilului tau, o descarci si o scoti la imprimanta. Creioanele alese pentru aceasta activtate difera in functie de pret si forme. Puetti alege pentru inceput un set de creioane mai groase si rezistente dar nu uitati sa cautati si creioane care se spala usor de pe orice suprafata. Aceasta calitate a creioanelor de colorat ar trebui sa fie esentiala. 

1. Fisa de colorat - Mic si Mare - Flori

Coloreaza floarea si invata despre partile componente ale unei flori.

Fisa de colorat - descarca gratis - pentru toddler montessori

Descarca gratis Fisa de colorat aici.

2. Fisa de colorat - Mic si mare - Maimuta jucausa

Printeaza fisa de colorat si coloreaza maimuta si invata despre partile corpului.

Fisa de colorat descarca gratis - montessori toddler

Descarca gratis Fisa de colorat aici.

3. Fisa de colorat - Mic si mare - Masini

 Scoate la imprimanta fisa de colorat pentru micutii pasionati de masini. 

Fisa de colorat masini - descarca gratis - copii mici

Descarca Fisa de colorat gratis aici.

 

Spor la colorat!