De ce o masinuta ride on e cel mai potrivit cadou pentru copiii de 1 an?

Cand cei mici se apropie de prima aniversare, un val de entuziasm ii invaluie pe cei din jur. A alege un cadou deosebit si folositor pentru copiii de 1 an nu este usor. Noi in schimb, am gasit unul dintre cadourile fara pereche: masinuta ride on. Vei vedea mai jos cum sa alegi masinuta ride on potrivita pentru fetita sau baietelul ce aniverseaza 1 an.

Masinutele ride on sunt acele masinute pentru copii, de mari dimensiuni, care le permite acestora sa se deplaseze folosindu-si forta picioarelor. Masinutele ride on pot fi conduse de copii deoarece volanul este perfect functional iar viteza va fi tot timpul cea hotarata de copil - exact acolo unde se simte el confortabil.

Masinutele ride on pentru copii pot fi realizate din plastic, lemn sau metal. In general masinutele ride on metalice au un design deosebit, retro ce le aseamana cu masinile clasice indragite de orice adult. Cei mici pot conduce in stil si cu stil cu masinte de curse, masini elegante clasice sau masini de politie si pompieri. Designul deosebit al masinutelor ride on poate inspira povesti si jocuri de rol intr-adevar deosebite. 

Prima masinuta a copilului tau poate fi una sigura, cu un design retro deosebit si foarte rezistenta.

masinuta-ride-on-masina-clasica-bej-goki

Faptul ca sunt foarte frumoase este evident dar mai ramane intrebarea care sunt avantajele masinutelor ride on?

Masinutele ride on ajuta la dezvoltarea abilitatilor motrice

Masinutele ride on pentru copiii de 1 an sunt in general concepute sa functioneze fara motor electric sau pedale, motorul sunt chiar piciorusele copilului. Astfel masinuta ride on ajuta la dezvoltarea corecta si sanatoasa a muschilor picioarelor si coloanei.

A merge cu o masinuta ride on impinsa cu forta picioarelor este un exercitiu fizic intens care ii ajuta pe copii sa isi consume energia intr-un mod distractiv. Pentru avansa drept cu masinuta ride on copiii invata sa isi foloseasca picioarele in mod egal si invata natural sa isi controleze echilibrul si centrul de greutate. Acest tip de exercitiu este foarte sanatos pentru dezvoltarea muschilor picioarelor. 

Masinutele ride on prespun un exercitiu intens al muschilor picioarelor ce incurajeaza mersul corect. Iar acest exercitiu fizic este si foarte distractiv iar copiii il indragesc.

Masinutele ride on incurajeaza activitatile fizice si miscarea

Un mare avantaj al masinutelor ride on este faptul ca copiii nu realizeaza neaparat ca fac exercitii fizice. Cand se distreaza plimbandu-se cu masina, in casa sau afara, nu constientizeaza neaparat ca fac exercitii fizice pentru a-si dezvolta corect musculatura. Distractia este atat de mare, iar calatoria este prea importanta pentru ei pentru a observa si altceva. Sportul si miscarea fac parte din viata copilului prin joaca. Aceasta atitudine poate incuraja o pasiune ce va dura o viata intreaga pentru sport si miscare si locul lor natural in viata noastra.

O atitudine sanatoasa fata de sport se cultiva din copilarie, iar ce poate fi mai frumos decat a transforma sportul intr-o joaca si invers. Pentru copii  cu varsta de 1 an nu este usor sa sustina activitati sportive asumate si coordonate insa este usor sa se plimbe cu masinuta. Si ce plimbari frumoase.

masinuta-ride-on-masina-de-curse-argintie-goki

Masinutele ride on pentru copii 1- 4 ani ii ajuta sa isi construiasca increderea in sine

 Intr-o cursa cu masinuta ride on copilul tau va atinge de fircare data alte borne; va ajunge mai departe, va invata sa evite obstacole, va invata sa opreasca intr-un anumit fel, va invata sa ia virajele corect si tot asa. Este imporant ca parintele sa fie cel care il ghideaza pe copil la incepu - ii povesteste ce trebuie sa faca si cum sa faca.

In jurul varstei de 1 an a conduce o masinuta cu ajutorul volanului este o achizitie importanta. Presupune intelegerea conceptelor de cauza-efect, o orientare buna in spatiu, invatarea si controlul directiei. Acest proces poate fi usor facilitat de parinte la incepu, iar ulterior, pe masura ce copilul preia controlul va creste si increderea in sine a copilului.

Conducerea unei masinute ride on poate fi vazuta de copil si apeciata ca un exercitiu de independenta. iar, in jurul acestei varste dovezile de independenta sunt destul de rare pentru copil.

 Masinutele ride on ii invata pe copii despre reguli si urmarirea instructiunilor

Cum am spus mai sus, a conduce o masinuta ride on este un exercitiu de independenta pentru copii intre 1 si 4 ani. Dar, ca orice dovada de independenta, vine la pachet cu raespectarea unor reguli - pentru siguranta copilului si a celor din jur.

Regulile de siguranta difera in functie de mediul unde se plimba copilul cu masinuta ride on. Copilul invata sa respecte limite fizice (nu merge  cu masinuta pe trepte) sau sa evite obstacole si sa se opreasca sa nu loveasca alte persoane. Pentru inceput este foarte important ca parintele care insoteste copilul in plimbari sa ii vorbeasca la fiecare pas despre ce se intampla, ce se poate intampla si cum poate evita situatii neplacute.

 Masinutele ride on cultiva imaginatia

Masinutele ride on pot fi inceputul unor jocuri de rol frumoase si distractive. Povestile cu masini de pompieri in actiune sa stinga un incendiu sau sa salveze o pisicuta din copac sau povestile din trafic ale unei masini de politie sunt doar o parte din jocurile de rol pe care le poti alege impreuna cu al tau copil. Lasati imagniatia sa curga si creati impreuna povesti in functie de interesele si pasiunile copilului.

masinuta-ride-on-masina-de-pompieri-goki

Masinuta ride on va deveni de departe cea mai folosita jucarie de catre copiii intre 1 si 4 ani. Beneficiile activitatilor fizice devin evidente, iar jocurile de rol pot raspunde nevoii naturale a copilului de a explora. Prin urmare, o masinuta ride on este cel mai potrivit cadou pentru copiii de 1 an.