Idei cadouri de Craciun copii 3 ani

In perioada aceasta incepem sa cautam inspiratie pentru idei de cadouri de Craciun pentru copii. Cu totii asteptam magia Craciunului cu zapada afara si miros de portocale si scortisoara in casa. Braduri impodobite cu familia alaturi. Ce nu prea asteptam este agitatia de la cumparaturi si momentele in care nu gasim inspiratie pentru cadourile celor dragi. Jucarii de lemn sau jocuri pentru copii de 3 ani? Oare le au deja? Oare le plac? Sunt si jucarii educative? Oare ii plac la 3 ani jocurile de rol? Sper sa gasiti in randurile de mai jos inspiratie pentru cadouri deosebite pentru copiii de 3 ani din viata voastra.

 Varsta de 3 ani aduce in viata copilului o explozie in materie de limbaj si comunicare. Jocurile copiilor de 3 ani devin din ce in ce mai complexe, iar jocurile educative sunt poate mai importante ca niciodata.

Imaginatia unui copil de 3 ani nu are limite iar setea sa de cunoastere, la fel. Copiii de 3 ani exploreaza si inteleg lumea din jurul lor intr-un ritm accelerat iar nevoia sa de jocuri pline de imaginatie este mai mare decat inainte. Joaca devine un spatiu sigur in care copilul de 3 ani exploreaza si intelege lumea si relatiile din jurul sau.

Jucariile de lemn sunt ideale pentru jocurile de rol ale copiilor de 3 ani. Jucariile simple dar open-ended (ofera multiple plosbilitati de joaca) invita copiii sa descopere si sa creeze noi jocuri si noi povesti.

Jucariile STEM (Stiinta, Tehnologie, Inginerie si Matematica) si-au deschis portile catre lumea copiilor de 3 ani si puteti alege numeroase seturi de joaca STEM ce ii invata  pe copii intr-un mod distractiv concepte stiintifice. Jucariile magnetice de tipul Magna-Tiles au creat chiar un nou concept - STEaM unde a-ul vine de la arta. Creativitatea si matematica se intalnesc in mimnunate seturi de construi magnetice si aceste cadouri sunt valoroase si pot creste impreuna cu al tau copil. 

Jucariile creative ce il incurajeaza pe copil sa isi foloseasca manutele sunt mereu o idee buna de cadou pentru copii. Motricitatea fina se dezvolta minunat in activitati creative iar copilul se va dezvolta armonios. Activitatile creative ar trebui sa faca parte din programul zilnic al copilului de 3 ani.

Vom prezenta o serie de cadouri ce ni se par noua potrivite ca si cadouri de Craciun pentru copiii de 3 ani si speram sa gasiti inspiratie pentru cele mai dragi cadouri ascunse sub brad. 

Cadouri de Craciun copii 3 ani - jucarii de construit

Seturile de construit magnetice sau de lemn au un rol aparte in dezvoltarea unui copil si nu ar trebui sa lipseasca din nicio camera de copil. Jucariile de construit ii ajute copii sa isi devolte motricitatea fina, orientarea in spatiu, vederea in spatiu dar si imaginatia.

Provocarea potrivita pentru un copil de 3 este ca acesta sa se joaca timp de o spatmana cu acelasi set de construit si de fiecare data sa creeze o situatie sau o poveste noua. 

Copiii care se joaca frecvent cu seturi de construit isi cresc abilitatea de a rezolva probleme si gandirea critica. Jucariile de construit pot dobandi si o latura sociala daca sunt incurajati copiii sa construiasca ceva impreuna - un joc potrivit pentru colaborarea intre frati/surori chiar daca sunt de varste diferite.

Jucariile de construit sunt un partener ideal al jocurilor de rol ajutand sa creeze scene minunate pentru diverse jocuri: castele cu printi si printese, orase pentru plimbari cu masinute, magazine, bucatarii, gradinite, scene de teatru, si multe altele.

In acest sens recomandam un set de construit deosebit de la Goki, perfect pentru a crea jocuri complexe cu figurine sau masinute.

cuburi-lemn-de-constructie-micul-meu-oras-goki

Cuburi constructie lemn ce alcatuiesc infrastructura unui oras. Piesele din lemn sustenabil sunt frumos ilustrate pentru a ajuta sa creeze un mic oras. Orasul de joaca de la GOKI este pregatit de noi aventuri alaturi de al tau copil.

Cladirile de lemn au forme diverse pentru a crea complexitate in jocurile de rol ale copilului tau. Puteti gasi chiar si un trenulet de jucarie, brazi, animalute si un zid al cetatii.

46 de piese de lemn il invita pe al tau copil intr-o frumoasa lume a povestilor din oras.

In continuare, vom prezenta poate unul dintre cele mai intalnite cadouri sub brad pentru copiii de 3 ani - un set de construit magnetic Magna-Tiles. Majoritatea parintilor sau bunicilor considera Craciunul sarbatoarea perfecta pentru a oferi in dar o jucarie ce va deveni cu siguranta jucaria preferata a celui mic. Piesele transparente si viu colorate sunt o jucarie valoroasa ce il invata pe copilul tau concepte STEM in timp ce ii dezvolta creativitatea. Magna-Tiles e o un brand ce a fost recunoscut la nivel international pentru latura educativa si creativa a jucariilor sale - care sunt de altfel si jucarii STEM aprobate de organisme certificate.

magna-tiles-metropolis-set-magnetic-110-piese

Magna-Tiles Metropolis este considerat urmatoarea generatie a mult-premiatelor seturilor magnetice de constructie Magna-Tiles.

Cu ajutorul pieselor magnetice copiii vor putea construi structuri 2D si 3D, vor invata formele geometrice si vor expolora legi ale fizicii. Copiii vor incepe cu structuri si forme geometrice simple: patrate, prisme, triungiuri, cuburi sau piramide trecand ulterior la constructii complexe: castele, garaje sau rachete. Imaginatia deschide drumul catre noi modele imitoare construite si gandite chiar de copilul tau. Si in plus, mai ofera si satisfactia daramarii in siguranta a modelelor construite, cu un mare baaaang!

Setul Metropolis este un set minunat pentru a intra in lumea constructiilor magnetice. Daca stiti ca al vostru copil are deja seturi de baza din categoria seturilor de constructie magnetice puteti alege din seturile complementare. Doua exemple tare indragite de copii sunt:

set-constructie-createon-magna-tiles-racheta-galaxy-rocketship

Un set magnetic perfect pentru cadou pentru copii pasionati de rachete, de spatiu si astronauti. Setul de constructie magnetic ii va conduce pe copii intr-o nava spatiala magnetica ce seamana foarte bine cu cele din realitate si vor merge impreuna printre stele sa invete planetele din sistemul nostru solar. 

magna-tiles-arctic-animals-set-magnetic

 25 de piese magnetice viu colorate, sigure si calitative sunt gata pentru o aventura in habitatul pinguinilor si a ursilor polari. Animalele arctice abia asteapta sa isi gaseasca locul in casa voastra. Cum? Prin cel mai nou set magnetic de construit de la Magna-Tiles.

Cadouri de Craciun copii 3 ani - jocuri de rol fete sau baieti

Jocurile de rol incep sa devina din ce in ce mai complexe in jurul varstei de 3 ani. Copiii in general iubesc jocurile de rol ce imita activitati ale adultilor - bucataria, magazinul, santierul de constructii sau de-a doctorul. Jucariile bine alese pot asigura succesul jocurilor de rol. In primul rand trebuie sa fie sigure si in al doilea rand trebuie sa copieze cat mai bine obiectele reale. 

Jocurile de rol ii ajuta pe copii sa exploreze situatii din viata lor intr-un mediu sigur si controlat. Jocurile de rol ii ajuta pe copii in perioada de adaptare in momente de schimbare si pot fi o oglinda prin care adultii inteleg ccum percepe cel mic ce se intampla in viata lui. Jocurile de rol cu animale de plus sau figurine ii pot ajuta pe copii sa "vorbeasca" despre aspecte din ziua lor si sa intelega mai bine ce se intampla si cum ar putea reactiona.

Jocurile de rol ii ajuta pe copiii de 3 ani sa isi dezvolte limbajul si imaginatia. Cei mici isi vor imbogati vocabularul intr-un mod distractiv si vor face asocieri intre obiecte si denumirea lor intelegand mai usor relatia dintre acestea.

Jocuri de rol copii 3 ani - seturi de trenulete lemn - cadou Craciun copii

Seturile de joaca cu trenulete au un farmec aparte si sunt o jucarie clasica ce se gaseste aproape in fiecare casa. Imaginatia celor mici ii ajuta sa creeze numeroase povesti in jurul ideii de calatorie. Un astfel de cadou sigur va fi indragit de cei mici, fetite sau baieti.

set-sine-de-tren-de-lemn-gara-hape

Un set de joaca complex si cu un design deosebit. Un cadou perfect pentru copiii de 3 ani si mai mari pasionati de joaca cu trenulete. Devine o activitate distrcativa si educativa si pentru copiii care nu erau inainte neaparat pasionati de joaca cu trenurile. Figurinele ofera posibilitatea unor jocuri de rol complexe si distractive.

Alege destinatie si asigura-te ca toti pasagerii sunt in tren! Setul de sine de tren de lemn GARA Centrala de la HAPE contine un proiector ce se activeaza cand copilul introduce biletul de tren. Va aparea o imagine cu destinatia aleasa de pasager. 

set-sine-de-lemn-si-tren-cu-incarcare-solara-hape

Un set de joaca din lemn pentru copiii pasionati de trenuri si trenulete de jucarie. Motorul locomotivei are o baterie cu incarcare solara care genereaza suficienta energei incat sa se aprinda farurile trenului. Copiii vor impinge trenul printr-un circuit de lemn cu un design atractiv. 

Setul de tren cu sine de lemn de la Hape contine si un pod cu un aspect modern si o gara unde sa urce si sa coboare pasagerul din vagon.

Jocuri de rol copii 3 ani - joaca cu papusi - cadou Craciun copii

Papusile sunt si vor fi intotdeauna indragite. Tot timpul acolo alaturi de copiii nostri indiferent de aventura care ii asteapta. Papusile numai bune de imbratisat au nevoie si ele de cele mai bune accesorii pentru a fi aproape de copii.

rucsac-copii-cu-loc-pentru-papusi-summer-meadow-haba

 Un rucsac cu loc special pentru cele mai speciale papusi. Tot timpul vrem ca cei dragi sa fie langa noi oriunde mergem, sa trecem impreuna prin toate aventurile. Iar cand printre cei dragi se numara si o papusa aceasta are nevoie de un loc special. Rucsacul pentru gradinita de la HABA are un loc pentru papusi, pentru ca ele sa fie tot timpul langa al tau copil.

patut-portabil-papusi-goki

Patutul este cel mai bun loc de odihna pentru papusile ingrijite cu drag de copilul tau. Cosul portabil in care papusile se pot odihni este un cadou minunat pentru copiii mai mari de 3 ani. Papusile se pot odihni intr-o camera linistita sau pot pleca impreuna cu al tau copil la o plimbare plina de aventuri.

Casutele pentru papusi - cadou de Craciun copii 3 ani

Casutele pentru papusi vin in toate formele si marimile. Sunt cele mari care decoreaza frumos orice camera de copil sau cele mai micute, portabile ce sunt perfecte pentru deplasari si vizite la bunici, rude si nu numai. Nu cred ca mai este cineva care sa trebuiasca sa fie convins cum casutele de papusi sunt cadouri de Craciun potrivite pentru copii, asa ca va lasam direct selectia noastra mai jos:

casa-de-papusi-la-veterinar-hape

Casuta de papusi de la HAPE ii invita pe copii sa intre in universul medicinei veterinare si sa ingrijeasca o pisica si un catel simpatic.

Casuta de papusi contine si o zona de gradina pentru ca animalutele fericite sa se bucure de joaca libera afara. In partea opusa casuta contine o zona de ingrijire a animalutelor. La etaj se gaseste un dormitor pentru odihna doctorului veterinar - dar si animalutele au patuturile lor acolo sus pentru a fi mereu aproape.

Casuta de papusi de la HAPE este usor de transportat si nu ocupa mult spatiu, este perfecta atat pentru calatorii cat si pentru spatii mai putin generoase in casa. 

casuta-de-papusi-haba

Micutii prieteni de la Haba pot gasi in vila lor moderna tot ce au nevoie. Casuta de papusi este utilata ca in imagini insa figurinele nu sunt incluse. Casuta de papusi poate fi usor asamblata si stransa si este ideala pentru calatorii. Designul modern si simplu o face accesibila jocului si pentru copiii mai mici de 3 ani ce nu au aceeasi finete in miscari ca cei mai mari.

Figurinele vor fi fericite sa ia masa in acest loc spatios si calduros, se pot relaxa in zona special amenajata, se pot juca sau se pot odihni. Copiii vor indragi casuta de papusi de la HABA si vor putea crea aici cele mai frumoase povesti.

casa-de-papusi-pe-roti-aventura-la-mare-hape

Setul contine o masina de jucarie - o rulota de vacanta utilata pentru o aventura de surfing. Casuta de papusi pe roti de la HAPE contine 2 figurine perfecte pentru joaca. Casuta de papusi pe roti contine o zona de bucatarie unde copiii pot pregati un picnic gustos. Copiii gasesc toate necesare pentru un picnic pe patura si pot pregati chiar frigarui de peste.

Acopersiul rulotei de joaca se transforma intr-un val urias unde figurinele de joaca isi pot exersa abilitatile de surf. Figurinele de joaca pot dormi in rulota sau pot intinde cortul pentru a se bucura de o noapte printre stele.

casuta-magica-din-copac-magic-tree-house-klorofil

Jocurile de rol ating un nou nivel cu gama de jucarii Klorofil. Viu colorate, frumos ilustrate, atent proiectate, jucariile Klorofil il invita pe copilul tau intr-o lume a povestilor. Si ce lume a povestilor! Casute creative din padure si animalute simpatice gata pentru noi aventuri alaturi de familia ta.

Casuta magica din copac de la Klorofil contine mai multe activitati gandite sa il provoace pe copilul tau. Copiii isi vor exersa motricitatea fina, orientarea in spatiu, coordonarea ochi-mana si creativitatea. Incepand cu varsta de 3 ani copiii vor incepe sa creeze povesti din ce in ce mai complexe cu animalutele din padure si cea mai draguta casuta din copac.

 

Accesorii de joaca pentru bucatarie din lemn - cadou de Craciun copii 3 ani

 Copiii sunt de mici fascinati de lumea bucatariei si vor indragi cu siguranta orice ocazie sa intre cu manutele lor in lumea bucatariei. Insa pericolele din bucatarie dar si mizeria ce se creeaza poate fi uneori inlcuita prin jucarii ce imita foarte bine ustensilele din bucatarie. Aceeasi placere a jocului, mult mai putina dezordine.

 

set-curatat-si-taiat-legume-hape

Legumele si respectiv taiatul si curatatul lor nu a fost niciodata mai distractiv. Un set cu un design deosebit de realist potrivit pentru copiii mai mari de 3 ani ii invita pe acestia in lumea bucatariei. Copiii isi vor putea exersa indemanarea si vor pregati niste mese delicioase cu produsele din lemn.

Setul contine legume realizate din lemn de calitate si de mari dimensiuni pentru a evita riscul de accidente. Copiii vor invata sa tei in doua morcovi, rosii, ridichi, cartofi si ceapa. Setul contine un cutit sigur, rotunjit cu un design realist. In plus mai gasiti in setul de legume de lemn de la HAPE si o razatoare si o ustensile de curatat legumele precum si un tocator.

set-salate-delicioase-melissa-doug

Accesorii bucatarie de jucarie pentru a crea cele mai delicioase salate. Copiii ce indragesc activitatile din bucatarie vor gasi tot ce au nevoie pentru a pregati o masa sanatoasa.

Setul de joaca de-a bucataria de 52 de piese contine: piese de salata din fetru (salata, kale si spanac), legume din lemn ce pot fi feliate de copil (morcovi, rosii, castravete, ciuperci, ardei) si proteine (creveti si pui la gratar) precum si topping-uri (masline si crutoane). Pentru final exista doua recipiente cu dressing de salata.

set-joaca-valiza-cu-set-de-ceai-ceramica-moulin-roty

Un set de joaca elegant pentru micutii ce se pregatesc de un ceai linistit sau de un picnic de poveste.

Setul de ceai de joaca de la Moulin Roty este realizat din ceramica si contine accesorii pentru cel mai simpatic ceai savurat in doi.

Setul vine impreuna cu o valiza frumos ilustrata pentru a fi usor transportat.

Accesorii pentru joaca de-a magazinul - cadou de Craciun copii 3 ani

Un alt joc indragit de aproape toti copiii este joaca de-a magazinul. La un anumit punct cred ca orice casa se transforma in magazin si jucariile si obiectele din casa devin produse de vanzare. O casa de marcat functionala este ce mai lipseste pentru un joc reusit.

casa-de-marcat-lemn-goki

Casa de marcat de jucarie realizata din lemn premium. Este un cadou minunat pentru copiii ce vor sa se joace de-a magazinul. Ofera o experienta completa - contine scanner, calculator cu display real , POS card de credit si rola de hartie.

pos-de-jucarie-din-lemn-terminal-citire-card-tender-leaf-toys

21 de piese din lemn vor transforma jocurile de rol de-a magazinul intr-o joaca fascinanta. Cu jucarii atat de apropiate de obiectele reale joaca devine o oportunitate de invatare. 

Setul de joaca din lemn de la Tender Leaf Toys contine un cititor de carduri cu butoane numerice: pe o parte se poate intorduce cardul si pe alta parte una dintre cele 5 chitante ilustrate.

Setul contine un saculet de bumbac, un buletin si un card de sanatate (unde se poate lipi o fotografie si scrie numele), 6 bancnote si 5 monede. un POS de lemn de jucarie, un card si 5 chitante.

cantar-de-bucatarie-de-lemn-goki

 Cantarul de bucatarie de lemn de la GOKI este de nelipsit din micile bucatarii ale viitorilor bucatari chefi. Copiii vor indragi acest cantar spatios ce le permite sa masoare cam toate fructele si legumele de jucarie pe care le au.

Copiii vor invata despre numere si marimi si vor invata sa faca comparatii cu acest cantar de jucarie de la GOKI.

Jocuri cu masinute - cadou de Craciun copii 3 ani

Traseele si parcarile pentru masinute pot fi facute din aproape orice gasim in casa si distractia e garantata. Pentru cadourile de sub bradul de Craciun puteti alege variante "profesioniste" ale acestora si cadoul va fi mai mult ca sigur indragit.

traseu-auto-jucarie-expressway-sosea-auto-flexibila-de-jucarie-waytoplay

Expressway este setul ideal pentru copiii pregatiti sa isi creeze propriile circuite.

Traseele felixbile sunt minunate din toate punctele de vedere, se pot folosi atat la interior cat si la exetrior. Sunt chiar si rezsitente la apa. Nisip sau zapada? Traseul Waytoplay e gata de joaca.

Setul Expressway  de la Waytoplay contine: 8 curbe, 6 sosele drepte ,1 intersectie si 1 sens giratoriu. Marime traseu auto jucarie:  258 cm

parcare-masini-din-lemn-blue-bird-service-station-tender-leaf-toys

Parcarea de joaca din lemn este o jucarie minunata atat pentru copii cat si pentru parinti. Joaca cu masinutele prin parcare devine un joc atat de captivant incat este perfecta pentru momentele de joca libera nestructurata.

Jocul de rol cu masinute este un joc educativ ce il invata pe copilul tau sa isi foloseasca imaginatia si creativitatea pentru a crea scenarii noi si distractive. Cei mici isi vor exersa motricitatea fina, coordonarea ochi-mana si orientarea in spatiu. Logica si gandirea critica sunt abilitati pe care copiii le vor exersa mai tarziu dupa cateva ore de joaca si povesti cu masinute.

Parcarea de lemn de la Tender Leaf Toys si statia de service auto Blue Bird contine 2 etaje si un lift manual pentru o complexitate mai mare a optiunilor de joaca. Cei mici pot plimba masinutele de jucarie pe cele 2 rampe sau pot folosi ascensorul pentru a ajunge la heliportul care se afla la ultimul etaj.

Parcarea de lemn contine marcaje pentru a invata reguli simple de educatie rutiera.

Jocuri de rol deosebite - cadou de Craciun copii 3 ani

Unele cadouri primite sunt numai bune de indragit si ingrijit iar altele sunt facute sa ne simtim speciali. Aceleasi lucruri sunt valabile si pentru copii.

morris-ursuletul-cu-valiza-egmont-toys

Un ursulet de plus simpatic, moale si placut la atingere este gata sa se muta cu propria sa valiza in camera copilului tau. Dimensiunea ursuletului dragalas pe nume Morris este de 28 de cm. Iar in valiza lui veti gasi hainele pentru plimbare si o pijama pentru noptile friguroase.

Ursuletul Morris este o jucarie de plus recomandata copiilor mai mari de 3 luni dar ii poate ajuta la dezvoltarea motricitatii doar pe copiii mai mari de 3 ani. Acestia isi pot devolta muschii mainii invatand sa il imbrace si sa il dezbrace.

papusa-eugenie-cu-haine-egmont

Papusa textila ofera cele mai mai si bune imbratisari. Avand o inaltime de 30 de cm si fiind realizata dintr-un material moale papusa Eugenie este sigura si pentru bebelusi si va fi indragita de acestia pe masura ce cresc. Pe masura ce copilul va creste va putea imbraca si dezbraca papusa, alegand din hainele ei dragute de schimb.

Papusa textila Eugenie vina insotita de o cutie de carton minunat desenata ce se poate transforma intr-o minunata casuta de papusi.

Papusa Eugenie este o jucarie tare indragita de copii si este gata pentru orice aventura alaturi de copilul tau. In caz ca e nevoie, papusa poate fi spalata la 30 de grade.

Pe langa jucariile prezentate mai sus, unde sper ca ati gasit cel putin una doua idei valoroase, va invitam sa cititi si articoul despre board games si jocuri - cadouri de Craciun pentru intreaga familie.

Sper ca ati gasit inspiratie pentru cadouri de Craciun pentru cei mai cuminti copii de 3 ani. Nu cred ca e unul sa nu fi fost cuminte! Va dorim sarbatori linistite cu zambete, joaca si cele mai inspirate cadouri de Craciun pentru copii de 3 ani.

Iti multumim ca ai ales sa copilaresti cu noi!

 

 

Recomandam

Pret redus